רשלנות רפואית היא מושג משפטי המתאר מצב בו נותן שירותים רפואיים, כגון רופא, אחות או מטפל אחר, לא נקט במידת הזהירות הסבירה המצופה ממנו, וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל.

בישראל, רשלנות רפואית מוגדרת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין כ"מעשה או מחדל בלתי חוקי, המביא לידי נזק". על מנת להוכיח רשלנות רפואית, על התובע להוכיח את שלושת היסודות הבאים:

מידת הזהירות הסבירה היא מושג גמיש, אשר נקבע בהתאם לנסיבות המקרה הספציפי. בדרך כלל, נקבעת מידת הזהירות הסבירה על פי פרקטיקה רפואית מקובלת, כפי שנהוגה בקרב רופאים אחרים בתחום הרלוונטי.

דוגמאות לרשלנות רפואית כוללות:

במקרה של רשלנות רפואית, המטופל רשאי לתבוע פיצויים מנותן השירותים הרפואיים. הפיצויים עשויים לכלול פיצוי בגין כאב וסבל, הפסד כושר עבודה, הוצאות רפואיות ועוד.

מתי רשלנות רפואית בצבא נחשבת עבירה פלילית?

רשלנות רפואית בצבא נחשבת עבירה פלילית כאשר היא עונה על שלושה תנאים:

דוגמאות למקרים שבהם רשלנות רפואית בצבא עשויה להיחשב עבירה פלילית

חשוב לציין כי לא כל מקרה של רשלנות רפואית בצבא יוביל להעמדה לדין פלילית. במקרים רבים, התביעה תהיה מוגבלת לתביעת פיצויים אזרחית. עם זאת, במקרים שבהם הנזק שנגרם לחייל הוא חמור, או כאשר הרופא או הצוות הרפואי המטפלים בו פעלו בצורה רשלנית באופן קיצוני, ישנה אפשרות שיועמד לדין פלילי.

העבירה הפלילית של רשלנות רפואית בצבא מוגדרת בסעיף 354 לחוק העונשין. העונש על עבירה זו הוא מאסר של עד שלוש שנים.

בנוסף לעונש המאסר, ניתן להטיל על הרופא או הצוות הרפואי המטפלים בחייל גם עונשים נוספים, כגון קנס או שלילת רישיון לעסוק ברפואה.

חשוב לציין שאם אתם חשים שננגרם לכם עוול עקב רשלנות רפואית בצבא – חשוב מאוד להיעזר בייעוץ משפטי על מנת לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לכם – שירותים של עורך דין צבאי יסייעו לכם בעניין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.