אחד המקצועות היוקרתיים והנחשקים בישראל הוא לימודי משפטים. לא מעט אנשים חולמים על קריירה מפוארת בתור עורכי דין, ורובם אף משיגים אחת כזו. תנאי קבלה ללימודי משפטים יכולים להיות פשוטים למדי, במיוחד במכללות אך פחות באוניברסיטאות. מהם לימודי משפטים? ומהם תנאי הקבלה לתואר ראשון ושני במשפטים?

הדרך אל הצדק בלימודי משפטים

מי מאיתנו לא מעוניין בעשיית צדק? בכל מה שקשור למערכת המשפטית בישראל ובעולם, יש לא מעט עוול ועוגמת נפש במקרים השונים. נדמה שהצדק נדף מן העולם וצריך יותר אנשים שילחמו עליו. לעסוק במשפטים זו תרומה גדולה לקהילה ולמדינה בפרט, וזהו מקצוע שיכול לפתוח הרבה מאוד דלתות ולהשיג קשרים בתחום עם אנשים רלוונטיים.

זהו מקצוע נרחב ודינמי, מערכת החוק משתנה בלי סוף וצריך להתמודד עם הרבה גורמים, חלק קלים יותר וחלק קשים יותר. זה רק חלק קטן מעולמו של עורך הדין. לאחר סיום הלימודים, הבוגרים יחליטו באיזה היבט הם מעוניינים לעסוק: פלילי, אזרחי, עסקי, או אפילו בינלאומי.

מהם תנאי הקבלה ללימודי משפטים?

תנאי קבלה ללימודי משפטים משתנים בהתאם למקום. בעוד שבלימודי משפטים במכללות ידרשו ציון פסיכומטרי של 600-650, לימודים באוניברסיטה ידרשו פסיכומטרי של בציון של 700 מינימום. בשני המקרים, ככל הנראה, ידרשו ממוצע 90 בבגרות. 

התנאים משתנים ממוסד אחד למשנהו. באוניברסיטאות תנאי הקבלה הם מחמירים יותר ובמכללות הרבה פחות. בעוד שבשניהם ידרשו מהמועמדים ציון גבוה בבגרות, ציון הפסיכומטרי יכול לעמוד על 600 ויש מכללות שאפילו לא ידרשו ציון פסיכומטרי, אז שווה לבדוק במספר מקומות. 

בנוסף לציון גבוה בבגרות, הדרישות הנוספות הן ציון בפסיכומטרי או מעבר מכינה קדם-אקדמאית. מכללות מסוימות ידרשו גם מעבר בחינת אמי"ר לקביעת רמת האנגלית של המועמד, או מעבר של בחינות פנימיות של המוסד עצמו. ברוב המכללות אין צורך בפסיכומטרי, ולכן אפשר ללמוד גם שם אבל אין ספק שבאוניברסיטאות התואר הוא מעמיק ועשיר יותר.

תנאי קבלה ללימודי משפטים הם לא קשים במיוחד, אך צריך להגיע עם מספר דברים קודמים על מנת להתקדם ולהתקבל לתואר ראשון. ישנם מוסדות שייתנו למועמד להתקבל גם עם ציון בגרות שהוא נמוך יותר, כל עוד הציון בפסיכומטרי יחסית גבוה. 

תנאי קבלה ללימודי תואר שני במשפטים

תנאי קבלה ללימודי משפטים יכולים להיות יחסית פשוטים, אך התנאים לתואר שני קצת פחות. תואר שני הוא בגדר המלצה אך מומלץ למי שמעוניין להרחיב את אופקיו ולהעשיר את הידע שלו במערכת החוק ובהיבטים נוספים הקשורים לכך. 

תואר שני מיועד לבוגרי תואר ראשון שכבר עוסקים בתחום עריכת הדין. כל עורך דין שמכבד את עצמו ירצה ללמוד דברים חדשים ולהעמיק את הידע שלו במערכת המשפט הדינמית שמשתנה מדי פעם. לכן, תואר שני יכול להקנות לעורך הדין צבירת ידע חדש ומומחיות יתר בתחומו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.