כל התעסקות עם בית המגורים היא התעסקות שצריך לקחת אותה בכובד ראש. זאת בעיקר בשל המשמעויות הכבדות שנושא עמו נכס מסוג מקרקעין. נכס מקרקעין, הינו נכס שרשום על שם אדם מסוים במרשם המקרקעין, או בשמו היותר ידוע בקרב הציבור – הטאבו.

מכירת דירה היא עסק לא פשוט בהכרח וכולל המון כאבי ראש, או בשמם האחר – בירוקרטיה. אכן, כל ההתעסקות עם המרשם, ועם עורך דין ועם הקונה האחר יכולים לגזול משאבים כספיים ורגשיים לא מעטים. אך מהצד השני, חשוב להבין את הצורך באותם מנגנוני ביטחון, והגנה שנועדו למנוע מצבים של עוקץ ופגיעות במי שמוכר את נכס המקרקעין שלו.

מתי נזהה שמדובר בעוקץ הקשור למכירה של דירה?

עמית ורד מספר שעוקץ בתחום הנדל"ן יכול להיות מאוד מתסכל ועלול ללהוביל למצוקה רבה, כספית ונפשית, הן בשל המחירים האדירים הכרוכים בעסקת מקרקעין, והן בשל המשמעות של היעדר קורת גג. הרבה פעמים ישנה נטייה להאשים את עצמנו בשל עוקץ כזה ולומר, לא פעלנו היטב. אך אם נוכל לזהות אתהמצבים השונים, אולי נבין שכלל לא נפלנו תחת מקרה של עוקץ נדל"ן. ראשית, נתאר מצבים שיכולים לעורר עבורנו נורות אדומות.

מה ניתן לעשות?

לדברי עמית ורד, הדבר החשוב לעשות הוא לפנות לעורך דין מקצועי ואמין שידע לטפל בסוגייה המשפטית כמו שצריך ולמנוע אותה, או במקרה שכבר קרתה ידע כיצד למנוע נזק נוסף.

ככל שאתם מזהים שעסקת המכירה "טובה מדי", או שהקונה חשוד מאיזושהי סיבה, בין אם מבחינת ההתנהגות שלו או כל סממן אחר, ייתכן ששווה להקשיב לאינטואיציות שלכם. במקרה זה, תצאו מנקודת הנחה שמדובר בקונה חשוד. על כן, הפסיקו מיידית כל קשר לעסקה והקפיאו אותה לעת הנוכחית, עד שתתיעצו עם עורך דין מנוסה. עמית ורד אומר שזהו השלב הקריטי, שבין שלב החשדות לפניה לעורך הדין מכיוון שרבים אומרים "לי זה לא יקרה" ופונים מאוחר מדי לעורך הדין. 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.